Transparent
Valsemøllen A/S
small-default

Grønne måltider i de professionelle køkkener

De offentlige køkkener serverer ca. 650.000 måltider dagligt. De professionelle køkkener spiller derfor en vigtig rolle, når det handler om at introducere velsmagende, sund og klimavenlig mad for danskerne - lyder det fra Fødevarestyrelsen, der samtidig fastslår, at med mere planterigt kost og kødfrie måltider, kan vi skære 31-45% af co2-aftrykket af vores kost.

quinoa 2

Rugkernesalat

Lav sprøde, grønne salater, og inddrag kerne og rug i retterne. Prøv vores rugkernesalat med bagte cherrytomater, feta og rucola. Gør salaterne mere mættende ved at inddrage rugkerner i retten.Foodservice-07

Gør maden mere klimavenlig - spis brød til

Kornprodukter bør være en del af 3-4 måltider ud af 5 i følge Fødevarestyrelsens nyeste lancering af de nye 'kostråd til måltider' til de professionelle køkkener.

Det kan være alt fra små rugsnacks til sandwichboller og grødboller med fuldkorn.

Lav pirogger med quinoa, spinat og feta

De klassiske pirogger er måske gået i gemmebogen, men vi må ej glemme hvor lækre og tilsmagende de kan være. Skift kødet ud med forskellig grønt og kerner, og fokuser på de gode smagssammensætninger. Vi har udviklet en opskrift på pirogger med quinoa, spinat og feta i samarbejde med vores detail ambassadør, Maria Charlotte.

Valsemøllen-073

Galette med spinat og feta

Bag den klassiske franske galette, og få mere grønt i retterne. Denne opskrift er galette med spinat og feta. En simpelt ret, hvor der er er plads til fokus på de gode smagssammensætninger.

Foodservice-13

Genb(rug) og mindsk madspild

Når rugbrødet har mistet sin saftighed kan brødet genopstå som ingrediens i for eksempel knækbrød, ymerdrys, sprøde rugbrødschips, panko til panering eller som vist på billedet her: RugTella – mulighederne er uendelige.
Vi har sammen med Kornets Hus udviklet en håndfuld lækre opskrifter med rug på nye måder. Vi ønsker at give inspiration til, hvordan du kan sætte den danske rug på menuen og samtidig få tips til hvordan du kan bruge ’resterne’ – og mindske madspild i dit køkken.

Rug nutella buffetanretning

For det professionelle køkken

Køb Valsemøllen produkter direkte hos grossisterne, og hent inspiration her.

Modtag vores nyheder direkte i din inbox!

Indtast dine oplysninger og klik “tilmeld” så er du med.

Jeg er bekendt med Valsemøllen A/S's persondatapolitik, og jeg kan til enhver tid afmelde mig modtagelsen af inspirationsmailen.

Søg på Valsemøllen