Transparent
Valsemøllen A/S
small-default

Sammen om en bæredygtig udvikling

- Vil du være med?

Siden 1899 har Valsemøllen haft fokus på dansk håndværk og stolte mølletraditioner, og vi går også forrest, når det kommer til en mere bæredygtig og på sigt klimaneutral værdikæde fra jord til bord.

Vi bidrager til udviklingen med ansvarlig mølledrift gennem CO2e neutral formaling af vores egne kornprodukter, og, lige så vigtigt, i tætte og forpligtende partnerskaber. Vi arbejder både sammen med landbruget og organisationer samt virksomheder, der rækker frem til slutbrugeren, med fokus på at udvikle afgrøder og forbrug i en mere bæredygtig retning. På den måde er vi med til at sikre mere bæredygtige madvaner med et minimalt klimaaftryk i fremtiden.

Mad 12

Vi arbejder med bæredygtighed ud fra tre indsatsområder:

Respekt for vores råvarer

Respekt for vores råvarer

Vores råvarer bliver dyrket af landmænd, fortrinsvis danske, med respekt for marken og miljøet. Vi arbejder sammen for et klimaneutralt og naturfremmende landbrug med fokus på høj kvalitet og god smag.

Ansvar for egen mølledrift

Ansvar for egen mølledrift

Valsemøllen går forrest med fokus på den bæredygtige udvikling, specielt når det kommer til vores egen del af værdikæden. Derfor tilbyder vi allerede nu klimaneutral formaling via grøn energi og klimakompensation.

Partnerskaber er vejen frem

Partnerskaber er vejen frem

Med stærke partnerskaber styrker vi i fællesskab fundamentet for en sundere og mere plantebaseret kost. Det giver vores kunder muligheden for et mere bæredygtigt forbrug med et minimalt klimaaftryk.

Vores fundament er FN’s Verdensmål

Mål 8 Vi skaber økonomisk vækst og anstændige jobs gennem at være en attraktiv og ansvarlig arbejdsplads med fokus på et godt og sikkert arbejdsmiljø.
Mål 12 Vi bestræber os på at producere sunde produkter under hensyn til vores omgivelser.
Mål 13 Vi arbejder på at reducere klimapåvirkningen i hele vores værdikæde med fokus på dansk oprindelse, grøn energi og klimavenlige madvaner.
Mål 15 Vi arbejder på at landbruget bruger færre pesticider, og at det økologiske areal øges.
Mål 17 Vi er aktiv partner i Fuldkornspartnerskabet samt andre partnerskabsprojekter, der er med til at sikre mere bæredygtige løsninger.

Verdensmål

Rejsen mod mere bæredygtighed

Vi har arbejdet med bæredygtighed gennem mange år, hvor indsatsområderne særligt har været færre pesticider, dansk oprindelse og økologi. Her ses en liste over milepæle i vores bæredygtigheds-arbejde frem til nu samt de vigtigste målsætninger i fremtiden.

CSR milepæle

CO2e neutral formalet

Valsemøllen er Danmarks største mølle, og når vi maler korn til mel og havregryn på vores tre danske møller udleder det CO2e. Gennem de senere år har vi derfor arbejdet målrettet med at reducere drivhusgasserne i vores produktion med fokus på mere energieffektive maskiner, mindre spild, dansk korn og kortere transporter.

Det er baggrunden for, at vi nu kan tage næste skridt og formale vores egne produkter CO2e neutralt via grøn energi og klimakreditter.

Capture One Session2233

Årlige CSR rapporter

Vores bæredygtighedsmålsætninger

Vi har opstillet en række overordnede mål, vi vurderer, er særlige, fremtidige milepæle på vores vej mod at opfylde vores bæredygtighedsplan.

2025: 100% genanvendelig emballage og 100% FSC-certificeret papir og pap

2030: 90% dansk korn, Klimaneutral produktion – uden klimakompensation, Flere af vores sidestrømme (klid og kim fra kornet) bruges til konsum og Mere fuldkorn – både 100& og en andel

2050: Klimaneutral produktion i hele værdikæden

1Vores bæredygtighedsmål

Modtag vores nyheder direkte i din inbox!

Indtast dine oplysninger og klik “tilmeld” så er du med.

Jeg er bekendt med Valsemøllen A/S's persondatapolitik, og jeg kan til enhver tid afmelde mig modtagelsen af inspirationsmailen.

Søg på Valsemøllen