Transparent
Valsemøllen A/S
small-default

NaturAks - din garanti for renere produkter

NaturAks® er et kvalitetsstempel fra Valsemøllen til dig, der elsker at bage, både i bageriet og i det professionelle køkken. Det er din garanti for, at dine brød og kager er bagt med mel malet af korn, som er høstet og dyrket uden brug af stråforkorter og kontrolleret for nedvisningsmidler. For at sikre den højeste kvalitet samarbejder vi med en række udvalgte landmænd, der garanterer, at kornet er dyrket og høstet på en måde, der lever op til vores standarder.

Når kornet ankommer til møllen direkte fra landmanden, tester vi det igen. Og igen. Og igen. Det gør vi for at sikre, at kornet har den kvalitet, vi mener, det skal have. Af samme grund bliver kornet renset, malet og sigtet igennem flere processer. Med de forskellige formalingsgrader bevarer man de unikke egenskaber, som kornet har. Det er et godt gammeldags håndværk, Valsemøllen udfører. Teknikken har vi via teknologi og opfindsomhed forfinet igennem årene, altid med øje for grundprincipperne, der danner basis for det det gode mel.

Landmand og korn

Uden stråforkorter og nedvisningsmidler

Stråforkorter er et kemisk sprøjtemiddel, der anvendes til at hæmme kornets vækst, give en kortere og stærkere stængel og dermed sikre et højere udbytte. Nedvisningsmidler er et ukrudtsmiddel, der anvendes umiddelbart, før kornet høstes, bl.a. for at sikre et højere udbytte. Vi mener ikke, at hverken sprøjte- eller ukrudtsmiddel hører hjemme i naturen – eller i NaturAks®.

Det er vigtigt for os, at du aldrig skal bekymre dig om stråforkorter og nedvisningsmidler, når du spiser eller serverer bagværk bagt med NaturAks® produkter. Kornet leveres af udvalgte landmænd, der dyrker kornet efter særlige anvisninger. Det giver et mindre udbytte og kræver mere kontrol og håndtering end konventionelt dyrket korn. Til gengæld er det dyrket og høstet med omsorg for både natur og mennesker – det synes vi er god smag.

Landmand

NaturAks kort og godt

  • Kvalitetsmel malet af særligt velegnede kornsorter

  • Fra udvalgte landbrug

  • Dyrket uden brug af stråforkorter og kontrolleret for nedvisningsmidler

  • Kvalitetskontrol hele vejen fra mark til mølle

Kvalitetskontrol fra jord til bord

NaturAks® er dyrket uden brug af stråforkortere og kontrolleret for nedvisningsmidler. Så simpelt er det faktisk. Og så alligevel ikke. Alle mel- og kornprodukter til NaturAks® undergår nemlig kontrol hele vejen fra jord til bord, dvs. under dyrkning over forarbejdning til brødet står på dit bord. Det er din garanti for, at du altid kan nyde en god skive brød eller et stykke kage uden at bekymre dig om stråforkorter og nedvisningsmidler i dit bagværk.

Landmænd, der leverer korn til NaturAks®, garanterer med en tro og love erklæring, at kornet er dyrket uden de omtalte sprøjtemidler. Det ved vi, fordi vi kontrollerer kornet på marken, ved grovvareselskabet og når vi modtager kornet på møllen. Hele processen er naturligvis overvåget af en uvildig 3. part. På den måde sikrer vi, at vi overholder kravene fra myndigheder og vores kunder.

Kornmark

Certificeret efter alle kunstens regler

Det er ikke bare landmændene, der skal leve op til høje standarder. Valsemøllen som forarbejder produkterne og maler kornet til mel er certificeret efter den internationalt anerkendte og omfattende standard for fødevaresikkerhed BRC Global standard FOOD, der sikrer fødevaresikkerhed og –kvalitet. Certificeringen indebærer, at Valsemøllen lever op til strenge krav inden for proceskontrol, produktkontrol, løbende evaluering af leverandører, forebyggende vedligeholdelse af bygninger og udstyr og HACCP system (Hazard Analysis of Critical Control Points).

Derudover har møllen fokus på fire centrale områder i kvalitetsstyringssystemet: God produktionspraksis, fødevaresikkerhed og sporbarhed samt høj produktkvalitet. Den omfattende kvalitetssikring er din sikkerhed for, at bagværk bagt med NaturAks® produkter altid består af gode, rene kvalitetsprodukter.

jan 202255655

Modtag vores nyheder direkte i din inbox!

Indtast dine oplysninger og klik “tilmeld” så er du med.

Jeg er bekendt med Valsemøllen A/S's persondatapolitik, og jeg kan til enhver tid afmelde mig modtagelsen af inspirationsmailen.

Søg på Valsemøllen