Transparent
Valsemøllen A/S
small-default

Udvikling gennem mere end 100 år

Valsemøllen A/S har siden grundlæggelsen i 1899 hørt til ved Esbjerg havn. Sidenhen er der kommet to nye møller til i Køge og Svendborg. Da Valsemøllen blev grundlagt i Esbjerg i 1899, var møllen med til at affyre startskuddet for byens spirende erhvervsliv. Valsemøllen kom samtidig til at repræsentere overgangen mellem den traditionelle mølle og den moderne industri - og blev fra starten opført med tidens mest moderne maskineri, med vertikale stålvalser i stedet for de gammeldags horisontale stenkværne. I dag producerer Valsemøllen både mel formalet på valsemøller og stenkværne i takt med tidens efterspørgsel.

00328-070-003

Tre møller i Danmark

I dag ligger Esbjerg-møllen, hvor den blev bygget i slutningen af forrige århundrede - på Esbjergs gamle havneplads. På mange måder lever nutidens mølle stadig op til ånden i et citat af Valsemøllens første direktør: "Da møllen er opført efter nyeste system og har indlagt de nyeste maskiner, vil enhver konkurrence i kvalitet og pris blive imødegået". I dag råder Valsemøllen i både Esbjerg, Køge og Svendborg over moderne møller med et omfattende sortiment, en bred kundeportefølje og en erklæret ambition om hele tiden at øge konkurrencedygtigheden.

Vores vision

Vi vil kun producere produkter, som vi ville give til vores egne børn. For os betyder det produkter med fokus på kvalitet, smag og naturlige ingredienser. Vi stiler mod, at 90% af kornet til Valsemøllens produkter skal være dyrket, høstet og malet i Danmark – og altid med omtanke for mennesker, miljø og klima.

Landmand

Sammen om en bæredygtig udvikling

Vi ønsker at gå forrest - også når det kommer til en bæredygtig udvikling. Derfor driver vi en ansvarlig mølledrift med udgangspunkt i et udvalg af FN’s Verdensmål.

Ejerskabsforhold

Valsemøllen har siden 1968 været en del af Abdon Mills AB. En svensk familieejet møllegruppe, som ikke mindst igennem de sidste 10 år har gennemgået en kraftig ekspansion. Gruppen er i dag også en stærk dominerende producent af bl.a havregryn og økologiske kornprodukter på det nordamerikanske kontinent i Grain Millers Inc. I 2016 solgte Abdon familien 45% af aktierne til Norgesmøllene A/S for at styrke den fremtidige ejerkreds i Esbjerg Havnesilo A/S (Valsemøllen A/S's moderselskab). Norgesmøllene A/S beskæftiger sig med udgangspunkt i Bergen med mølleri meget lig Valsemøllen A/S. De sidste 10% af aktierne ejes af administrerende direktør Niels Brinch-Nielsen.

Modtag vores nyheder direkte i din inbox!

Indtast dine oplysninger og klik “tilmeld” så er du med.

Jeg er bekendt med Valsemøllen A/S's persondatapolitik, og jeg kan til enhver tid afmelde mig modtagelsen af inspirationsmailen.