Transparent
Valsemøllen A/S
small-default

DYRKET, HØSTET OG MALET I DANMARK

Godt bagværk handler ikke kun om god smag og høj kvalitet. For os handler det også om god samvittighed og sund fornuft. Vi lægger derfor stor vægt på at bruge dansk korn, der er dyrket og høstet i Danmark. Derfor kommer langt størstedelen af vores mel fra korn, der er dyrket af danske landmænd. Den korte vej fra danske marker til vores tre møller i Køge, Svendborg og Esbjerg skåner klimaet for unødig CO2.

Kornet dyrkes af udvalgte danske landmænd, der vægter både faglighed og omtanke for omgivelserne. Derfor dyrkes kornet dyrkes enten via vores NaturAks koncept uden brug af stråforkorter og nedvisningsmidler eller efter økologiske principper helt uden sprøjtemidler og kunstgødning.

Billede-29.06.2020-10.19.46-225x300

MEL MALET AF DANSK KORN ER IKKE EN SELVFØLGELIGHED.

Det er først og fremmest godt landmandskab. Mød to af de dygtige landmænd her.

Korn er et naturprodukt, der er underlagt naturens luner. Derfor varierer kvaliteten af det danske korn fra år til år. For at sikre det bedste korn til vores mel, arbejder vi med udvalgte landmænd og deres afgrøder. Hvert år udvælger vi, hvilke landmænd der skal levere korn til Valsemøllen. Ved hele tiden at samarbejde med de allerbedste danske landmænd sikrer vi, at vi har korn nok, og at melet i sidste ende altid har den rigtige kvalitet at bage med.

Hvede og rug fra Almegård i Odsherred

Almegård er et moderne landbrug i det nordlige Odsherred, og drives af Jens Møller Olsen i samarbejde med hans far Hans Møller Olsen. Med Lammefjorden, Siddinge Fjord og Klintsø er Odsherred kendt for de inddæmmede og udtørrede fjorde. I disse udtørrede områder findes den helt særlige, næringsholdige dyndjord, som er særdeles velegnet til dyrkning af brødhvede, specialafgrøder og grøntsager som gulerødder og kartofler.

Her dyrker Jens Møller Olsen bl.a. hvede og rug efter Valsemøllens anvisninger – til rugbrød, boller og meget andet lækkert bagværk.

Capture One Session2233

Økologisk havre fra Rosilde Højgaard på Fyn

På Rosilde Højgård nær Nyborg dyrker gårdejer Jens Jørgensen og hans driftsleder bl.a. økologisk havre til Valsemøllen. På Rosilde Højgaard har man gennem mange år dyrket økologiske kvalitetsfødevarer. Her passer økologisk havre perfekt ind som en hårdfør afgrøde, der er god til at konkurrere mod ukrudt – helt uden hjælp fra pesticider. På gården er de økologiske dyrkningsprincipper allerede en så fasttømret del af hverdagen, at de vil gerne være med til at styrke økologien endnu mere i Danmark. På Rosilde Højgaard bruger man også egen økologisk gødning – produceret lokalt af biogas baseret på økologisk kløvergræs, økologisk husdyrgødning og madrester.

DSC8649

SE ET UDVALG AF VORES PRODUKTER MED DANSK OPRINDELSE HER

Modtag vores nyheder direkte i din inbox!

Indtast dine oplysninger og klik “tilmeld” så er du med.

Jeg er bekendt med Valsemøllen A/S's persondatapolitik, og jeg kan til enhver tid afmelde mig modtagelsen af inspirationsmailen.

Søg på Valsemøllen