Transparent
Valsemøllen A/S
small-default

Dansk håndværk og stolte mølletraditioner

Siden 1899 har Valsemøllen været bannerfører for den gode smag. Stolte mølletraditioner, dansk håndværk og vores bæredygtige udvikling sætter standarden for alt, hvad vi gør – i respekt for marken, mennesker og miljøet.

Vi producerer kvalitetsprodukter af korn og bælgfrugter på vores egne møller i Danmark. Med mere end 120 års erfaring i bagagen går vi også forrest og tilbyder innovative og inspirerende produkter til både bageri, detailhandel, industri og foodservice.

Dansk mel ælte

Dyrket, høstet og malet i Danmark

Det gode bagværk handler ikke kun om god smag og høj kvalitet. For os handler det også om god samvittighed og sund fornuft. Derfor dyrker, høster og maler vi vores korn i Danmark. Kornet dyrkes af udvalgte danske landmænd, der vægter både faglighed og omtanke for omgivelserne.

Den korte vej fra de danske marker til vores tre møller i Køge, Svendborg og Esbjerg skåner klimaet for unødig CO2, inden vores dygtige møllere kvalitetstester kornet og maler det efter traditionsrige forskrifter – en god historie om dansk håndværk, når det er bedst.

Landmand i mark

Stort udvalg af dansk mel til det professionelle bageri og køkken

Det gode bagværk kræver de bedste råvarer. Med vores brede udvalg af dansk mel, kan du være sikker på, at du får bagestærkt og gennemtestet mel og blandinger, der sikrer gode bagerutiner og lækkert, vellykket bagværk – hver gang. Det er produkter af allerhøjeste kvalitet, så du kan dyrke bagerhåndværket og den gode smag.

Dansk NaturAks® er et kvalitetsstempel fra Valsemøllen til dig som håndværksbager og madprofessionel. Det er din garanti for, at kornet er dyrket uden brug af stråforkorter og nedvisningsmidler som round-up.

basis specialbroed

Korn fra danske marker

Mel malet af dansk korn er ikke en selvfølgelighed. Det er først og fremmest godt landmandskab. Mød tre af de dygtige landmænd her.

Korn er et naturprodukt, der er underlagt naturens luner. Derfor varierer kvaliteten af det danske korn fra år til år. For at sikre det bedste korn til vores mel, arbejder vi med udvalgte landmænd og deres afgrøder. Hvert år udvælger vi, hvilke landmænd der skal levere korn til Valsemøllen. Ved hele tiden at samarbejde med de allerbedste danske landmænd sikrer vi, at vi har korn nok, og at melet i sidste ende altid har den rigtige kvalitet at bage med.

Hvede og rug fra Almegård i Odsherred

Almegård er et moderne landbrug i det nordlige Odsherred, og drives af Jens Møller Olsen i samarbejde med hans far Hans Møller Olsen. Med Lammefjorden, Siddinge Fjord og Klintsø er Odsherred kendt for de inddæmmede og udtørrede fjorde. I disse udtørrede områder findes den helt særlige, næringsholdige dyndjord, som er særdeles velegnet til dyrkning af brødhvede, specialafgrøder og grøntsager som gulerødder og kartofler.

Her dyrker Jens Møller Olsen bl.a. hvede og rug efter Valsemøllens anvisninger – til rugbrød, boller og meget andet lækkert bagværk.almegård

Hvede og havre fra Nøbbøllegaard på Lolland

På Nøbbøllegaard på Lolland dyrker Niels Wibholm bl.a. hvede og havre til Valsemøllen. Her findes noget af Danmarks allerbedste landbrugsjord, og den jord har Niels Wibholm sat sig for at passe ekstra godt på. Derfor dyrker han sine marker helt uden at pløje og lader i stedet jorden selv gøre meget af arbejdet. På Nøbbøllegaard møder moderne teknikker som satellitbilleder de ældgamle metoder som regnormenes bearbejdning af jorden. På gården dyrkes hvede, havre, ærter, byg, raps og frøgræs – alt sammen med omtanke og stor respekt for klimaet og den natur, som afgrøderne kommer fra.

1-kvadrat-1024x1024

Økologisk havre fra Rosilde Højgaard på Fyn

På Rosilde Højgård nær Nyborg dyrker gårdejer Jens Jørgensen og hans driftsleder bl.a. økologisk havre til Valsemøllen. På Rosilde Højgaard har man gennem mange år dyrket økologiske kvalitetsfødevarer. Her passer økologisk havre perfekt ind som en hårdfør afgrøde, der er god til at konkurrere mod ukrudt – helt uden hjælp fra pesticider. På gården er de økologiske dyrkningsprincipper allerede en så fasttømret del af hverdagen, at de vil gerne være med til at styrke økologien endnu mere i Danmark. På Rosilde Højgaard bruger man også egen økologisk gødning – produceret lokalt af biogas baseret på økologisk kløvergræs, økologisk husdyrgødning og madrester.

DSC8572

Modtag vores nyheder direkte i din inbox!

Indtast dine oplysninger og klik “tilmeld” så er du med.

Jeg er bekendt med Valsemøllen A/S's persondatapolitik, og jeg kan til enhver tid afmelde mig modtagelsen af inspirationsmailen.

Søg på Valsemøllen