Transparent
Valsemøllen A/S
Pasta Liselotte credit

Vild blomsterpasta

Her får du en smuk og frisk pasta, der smager vidunderligt. Den er en fryd at lave med børn og barnlige sjæle, især fordi det er så tilfredsstillende, når de smukke mønstre toner frem fra pastaens silkebløde indre. Den er nemmest at lave med en pastamaskine,men du kan også bruge en kagerulle, og du kan sagtens variere indholdet – bare du husker, at de urter og blomster, du vælger, skal være tynde. Når du har samlet dem, nippes kronbladene af, og tykke stængler og blomsterknopper kasseres, så du kan rulle din pasta tyndt ud. Pastaen smager skønt med Sauce på Gammel Knas og lidt bouillonkogt gracilaria. Alternativt kan dejen også udstikkes til ravioli eller bruges til en smuk pastasalat. Opskriften er udviklet af Liselotte Kira Gregers Andersen, forfatter af kogebogen ’RÅT - din magiske vej til et mere bæredygtigt køkken’. Foto: Jesper Rais

Opskrift / Ingredienser


Antal: 4 personer

150 g Tipo 00 Gran Tereno NaturAks (2503004)
150 g Grano Durum Fine, NaturAks (9007204)
3 Æg
1 spsk. Olie
1-2 dl Tynde blomster og urter

Fremgangsmåde


  1. Vej melet af, bland det, og læg det i en bunke på et rent bord. Lav en fordybning i melet, og slå æggene ud i den. Tag en gaffel, og mix langsomt æggene med melet. Fortsæt derefter med at ælte med dine hænder, til du har en smidig dej.

  2. Del dejen i 4 stykker, og find din pastamaskine frem. Der kan være lidt forskel på pastamaskiner, når det kommer til, hvor mange levels de har, og hvor bred deres spændvidde er ift. dejtykkelse. Til denne opskrift brugte jeg en Schou pastamaskine, og alt afhængigt af hvilke muligheder du selv har, kan det være, du skal eksperimentere lidt med indstillingerne. Til denne pasta køres dejen fra level 7 ned til 2: Start med at køre dejen igennem på level 7, fold den derefter på midten, og kør den så igennem igen. Gentag processen 3 gange i alt. Skift ned til level 6, og gentag processen igen ved at køre og folde dejen, til den har været igennem 3 gange i alt. Fortsæt sådan og afslut, når du har kørt den på level 2.

  3. Læg pastaen ud på bordet, og pynt halvdelen med blomster og urter. Fold nu den anden halvdel indover. Sæt pastamaskinen tilbage på level 7 (dette gøres, fordi dejen nu er blevet tykkere efter foldning).

  4. Kør pastaen igennem på denne tykkelse 2 gange mere. Indstil maskinen på level 6, og fortsæt med at gentage processen, til du når level 2. Derefter er pastaen færdig og klar til at blive skåret ud i tagliatelle eller andre foretrukne former. Pastaen skal koges 2-3 minutter i letsaltet vand tilsat 1 spsk. olie. Pynt med dit valg af blomster, og server.

Modtag vores nyheder direkte i din inbox!

Indtast dine oplysninger og klik “tilmeld” så er du med.

Jeg er bekendt med Valsemøllen A/S's persondatapolitik, og jeg kan til enhver tid afmelde mig modtagelsen af inspirationsmailen.

Søg på Valsemøllen

    Her er hvad vi fandt til dig

    Gør din søgning mere præcis ved at anvende filtre.