Transparent
Valsemøllen A/S

Sådan rammer du den optimale dejtemperatur

Sådan rammer du den optimale dejtemperatur

For at ramme den optimale dejtemperatur, er der flere parametre, du skal være opmærksom på. Start med at måle temperaturen på dit mel. Derefter beregner du hvilken temperatur vandet skal have, når du tilsætter det til melet, ved at udføre et lille regnestykke.

formler1

ÆLTETID PÅ HVEDEDEJE

En hvededej æltes i mellem/hurtigt og langsomt gear. Det skaber en udvikling af temperatur i æltetiden. Når dejen æltes i mellem/hurtigt gear, stiger temperaturen 2°C pr. minut. Når dejen æltes i langsomt gear stiger temperaturen 1°C. pr. minut

ÆLTETID PÅ RUGBRØDSDEJE

Rugbrødsdeje æltes kun i langsomt gear, og da de fleste rugbrødstyper er en blød konsistens, sker der ingen udvikling af temperatur i æltetiden og derfor indgår dette ikke i regnestykket, for at finde den korrekte vandtemperatur og dermed opnå den optimale dejtemperatur.

Sådan beregner du vandtemperatur

For at ramme den optimale dejtemperatur er der flere parametre, du skal være opmærksom på. Start med at måle temperaturen på dit mel. Derefter beregner du, hvilken temperatur vandet skal have, når du tilsætter det til dejen, ved at udføre et lille regnestykke. Her ser du formlerne på 4 forskellige deje.

Beregning af vandtemperatur final2

Download vores dejtemperaturguide

Download vores guide og print den ud, så du altid har den perfekte formel til termperaturstyring ved hånden.

Beregning af vandtemperatur formel (foodservice)

For det professionelle køkken

Køb Valsemøllen produkter direkte hos grossisterne, og hent inspiration her.

Modtag vores nyheder direkte i din inbox!

Indtast dine oplysninger og klik “tilmeld” så er du med.

Jeg er bekendt med Valsemøllen A/S's persondatapolitik, og jeg kan til enhver tid afmelde mig modtagelsen af inspirationsmailen.

Søg på Valsemøllen