Transparent
Valsemøllen A/S
small-default

5 BAGETRENDS & TENDENSER

2024/2025


Læs alt om, hvad der kommer til at røre sig inden for bagning i den nærmeste fremtid. Med stor respekt for vores bagetraditioner skal vi have konstant udsyn mod fremtidens bagetrends og holde et vågent øje med nye tendenser.
Her i magasinet får du gode bud på, hvad der rører sig i bagehorisonten herhjemme, i den store verden og på de sociale medier. Det handler både om smag, sundhed, nørderi, nye teknikker og en mere planterig fremtid.

Trend Forside

Panorama mad & Vin

Forandring fryder


Silkeborg ligger en af landets velrenommerede frokostrestauranter, der så sent som i december kunne lade sig fejre som vinder af „Danmarks Bedste Frokost“ i en landsdækkende afstemning.


Hos Panorama Mad & Vin serverer Jesper og Camilla Panorama kompromisløst smørrebrød med masser af smag, gode råvarer og friskbagt surdejsrugbrød. Det faktum, at der bages omkring 100 rugbrød til en normal frokostlørdag, er en ret god indikation af stedets popularitet.

Smørrebrød er en vital del af vores kulinariskehistorie. Der er sket en del fra fedtemaden og det ydmyge stykke rugbrød med pålæg, og et typisk smørrebrødskort er i nutiden en perlerække af flotte, genkendelige stykker, der vækker minder.

For nogle er et klassisk stykke smørrebrød noget nær fredet for al evighed, men hos Panorama har man succes med at udvikle nye, spændende stykker og berige klassikerne med små smagsvariationer. Det sker med stor respekt for den danske arv, men for værtsparret er det et bevidst fokus at give gæsterne en oplevelse af, at en lille smule forandring faktisk fryder.

Johs 36

Ard Bakery

Passion for bagværket


Hos Ard Bakery på Frederiksberg er der stort fokus på økologi, gode råvarer og „eminent håndværk“, et konkret udsagn, der i år fik en seksstjernet anmeldelse af bageriets fastelavnsbolle i Berlingske. En anbefaling i New York Times talte også om ekstraordinært håndværk, og man går ikke helt galt i byen, hvis man tillader sig at kalde Simon Lund, Martin Brandt Sandgren og Mathias Poss for nørder.

Med kreativitet, nysgerrighed og en stor portion mod skaber de unikt bagværk, hvor intet hastes igennem. Wienerbrød og croissanter bages gennem hele dagen, og der kæles også for brødene, som er tre dage undervejs, ligesom surdejen også lever sit helt eget liv.

Fastelavnsbolle med ribs og vanilje, Ard Bakery

15562724-8E7C-4356-B9F2-FD8013F68884

Per M. Bangert

Pizza - Ren nørderi


De senere år er pizzaentusiasmen eksploderet både på restauranterne med gourmetversioner af den klassiske pizza og i hjemmebageriet, hvor der eksperimenteres og nørdes. Hos Valsemøllen hedder nørden Per Miljkovic-Bangert, udlært bager og Key Account Manager for Foodservice. Hans hjerte flyder over med pizzapassion, og han holder et vågent øje med, hvad der rører sig over det meste af kloden.

„Napoli-stilen har været foran længe, men jeg mærker en nysgerrighed til at gå nye veje hos både professionelle bagere og hjemmebagere. Detroit-style pizza er altså lækkert – og nemt at lave. En rektangulær bradepandepizza med en luftig bund, snasket peperoni og en kant af sprødbagt, karamelliseret ost. Deep pan kan virkelig noget!“

napolitansk pizza parma duru,

Torben Bager

Surdejsbrød er sundt for sjælen


For Torben Bager, tidl. Michelinkok og nu chef for F&B hos en større kantine i København, handler det om balance, smag og et godt fundament. I Torbens øjne er
surdej det helt perfekte fundament at bygge videre på.

„Surdej som bærende element brillierer smagsmæssigt, nedbryder gluten, og gør mineraler og vitaminer tilgængelige. Den giver duft, smag, struktur og syre til et lækkert surdejsbrød, og så kan surdejen bruges på alverdens forskellige og alternative måder udover brød og boller“.

Få Torben Bagers opskrift på surdejsboller
og alternativt brug af surdejen, hvor du bl.a. kan glæde dig til at prøve hans tempuradej, surdejschips og pizza-surdejssandwich.


Surdejstempura - ferment

SAMMEN OM DET GODE BAGVÆRK

– SPARRING FAGFOLK TIL FAGFOLK

Hos Valsemøllen har vores udviklingsbagere og fagkonsulenter hver dag fokus på tidens bagevaner – og et konstant udsyn mod fremtidens bagetrends. Vi står til rådighed med sparring og inspiration til, hvordan du bedst, nemmest og mest effektivt kan omfavne tidens tendenser og bruge dem i en travl hverdag i køkkenet eller bageriet. Tag endelig kontakt til os, så tager vi en snak om alle de spændende muligheder.

Johs 811
Forside Johs 198

Modtag vores nyheder direkte i din inbox!

Indtast dine oplysninger og klik “tilmeld” så er du med.

Jeg er bekendt med Valsemøllen A/S's persondatapolitik, og jeg kan til enhver tid afmelde mig modtagelsen af inspirationsmailen.

Søg på Valsemøllen