Transparent
Valsemøllen A/S
small-default

Grønne måltider i de professionelle køkkener

De offentlige køkkener serverer ca. 650.000 måltider dagligt. De professionelle køkkener spiller derfor en vigtig rolle, når det handler om at introducere velsmagende, sund og klimavenlig mad for danskerne - lyder det fra Fødevarestyrelsen, der samtidig fastslår, at med mere planterigt kost og kødfrie måltider, kan vi skære 31-45% af co2-aftrykket af vores kost.

quinoa 2

Rugkernesalat

Lav sprøde, grønne salater, og inddrag kerne og rug i retterne. Prøv vores rugkernesalat med bagte cherrytomater, feta og rucola. Gør salaterne mere mættende ved at inddrage rugkerner i retten.Foodservice-07

Gør maden mere klimavenlig - spis brød til

Kornprodukter bør være en del af 3-4 måltider ud af 5 i følge Fødevarestyrelsens nyeste lancering af de nye 'kostråd til måltider' til de professionelle køkkener.

Det kan være alt fra små rugsnacks til sandwichboller og grødboller med fuldkorn.

Lav pirogger med quinoa, spinat og feta

De klassiske pirogger er måske gået i gemmebogen, men vi må ej glemme hvor lækre og tilsmagende de kan være. Skift kødet ud med forskellig grønt og kerner, og fokuser på de gode smagssammensætninger. Vi har udviklet en opskrift på pirogger med quinoa, spinat og feta i samarbejde med vores detail ambassadør, Maria Charlotte.

Valsemøllen-073

Galette med spinat og feta

Bag den klassiske franske galette, og få mere grønt i retterne. Denne opskrift er galette med spinat og feta. En simpelt ret, hvor der er er plads til fokus på de gode smagssammensætninger.

Foodservice-13

Genb(rug) og mindsk madspild

Når rugbrødet har mistet sin saftighed kan brødet genopstå som ingrediens i for eksempel knækbrød, ymerdrys, sprøde rugbrødschips, panko til panering eller som vist på billedet her: RugTella – mulighederne er uendelige.
Vi har sammen med Kornets Hus udviklet en håndfuld lækre opskrifter med rug på nye måder. Vi ønsker at give inspiration til, hvordan du kan sætte den danske rug på menuen og samtidig få tips til hvordan du kan bruge ’resterne’ – og mindske madspild i dit køkken.

Rug nutella buffetanretning

Tilsæt økologiske frø og kerner til menuen

Frø og kerner er et godt alternativ til en mere fiberrig og proteinrig kost i jeres menu, som rummer en masse gode ernæringsmæssige kvaliteter.

Økologiske frø og kerner

Ved fx at tilsætte kerner i eller oven på jeres bagværk, drysse med frø og kerner på salaten eller tilføje frø i grøden, kan I få en mere fiberrig og proteinrig kost – på den nemme måde. Velbekomme.

Familie 1

Pastasalat med kylling og rød solsikkepesto

Lav pastasalat med kylling og rød solsikkepesto til menuen. En god ret som passer perfekt til buffeten. Opskriften er en nem og hurtig ret, som ikke kræver for meget tid i køkkenet, og den er derfor nem at lave, hvis I er tidspresset.

Pastasalat-med-solsikkepesto-8-1140x490

Vi har valgt til, så du kan sortere fra

Vores emballager skal først og fremmest passe på dine råvarer – og så skal de kunne sorteres bagefter. Derfor kommer vores nye økologiske frø og kerner-serie i en 100% naturlig genanvendelig emballage, hvor vi har sparet 25% plastik væk. Vi går nemlig gerne forrest, når det kommer til en mere bæredygtig, og på sigt, klimaneutral værdikæde fra jord til bord.

100- genanvendelig

Asiatisk salat med nudler og hjemmelavet gomadressing

Gå i det asiatiske tema, og prøv denne opskrift på asiatisk salat med gomadressing. Opskriften får dine gæsters smagssanser hele vejen til Asien med de sprøde grøntsager, korianderne og gomadressingen. Den asiatiske salat består af nudler, gode grøntsager og en god hjemmelavet gomadressing.Asiatisk salat

Bagværk med frø og kerner

Lav sprøde knækbrød med maltmel og tørret surdej,

der både er nemme at bage og smager skønt. Det bliver næsten ikke nemmere at bage gode knækbrød, og når du bager knækbrød med maltmel og surdej, får du knækbrød med god smag og masser af sprødhed.Maltmel knaekbroed 01

Bag lækre og svampede rødbedebrud

som er perfekte som mættende tilbehør til buffeten. Vi har tilsat revet rødbede, der giver bollerne en flot rødlig farve og masser af saftighed, men I kan også sagtens bruge andre grøntsager, som I har til overs fra dagen før.


NYE-02

For det professionelle køkken

Køb Valsemøllen produkter direkte hos grossisterne, og hent inspiration her.

Modtag vores nyheder direkte i din inbox!

Indtast dine oplysninger og klik “tilmeld” så er du med.

Jeg er bekendt med Valsemøllen A/S's persondatapolitik, og jeg kan til enhver tid afmelde mig modtagelsen af inspirationsmailen.

Søg på Valsemøllen