Transparent
Valsemøllen A/S
small-default

Flere grønne måltider i de professionelle køkkener

De professionelle køkkener spiller en vigtig rolle i at introducere velsmagende, sund og klimavenlig mad for danskerne, lyder det fra Fødevarestyrelsen, der samtidig fastslår, at med mere planterig kost og kødfrie måltider, kan vi skære 31-45% af CO2-aftrykket af vores måltider.

Alene i de offentlige køkkener serveres ca. 650.000 måltider dagligt. Sammen kan vi gøre en stor forskel, og derfor går Valsemøllen i partnerskab med Dansk Vegetarisk Forening om Grøn Januar, der samler kantiner, spisesteder, producenter og supermarkeder i at inspirere til flere grønne måltider. Vi har samlet grøn planterigt inspiration her på siden til dig.

quinoa 2

GØR MADEN MERE KLIMAVENLIG - SPIS BRØD TIL

Kornprodukter bør være en del af 3-4 måltider ud af 5, anbefaler Fødevarestyrelsen i De officielle Kostråd til professionelle køkkener.

Det kan være alt fra små rugsnacks til sandwichboller, surdejsbrød og grødboller med fuldkorn.

Helblanding fælles

Økologiske frø og kerner

Tilsæt kerner i eller oven på dit bagværk, drys med frø og kerner på salaten eller tilføj frø i grøden og få flere fiberrige og proteinrige måltider – på den nemme måde. Velbekomme.

Familie 1

Rugkernesalat

Korn er en vigtig kilde til sundere og mere klimavenlige måltider. Lav sprøde, grønne og lækre salater, og brug rugkerner i retterne, det gør også salaterne mere mættende. Prøv vores rugkernesalat med bagte cherrytomater, feta og rucola.Foodservice-07

Genb(rug) og mindsk madspild

Når rugbrødet har mistet sin saftighed kan brødet genopstå som ingrediens i for eksempel knækbrød, ymerdrys, sprøde rugbrødschips, panko til panering eller som vist på billedet her: RugTella – mulighederne er uendelige.
Vi har sammen med Kornets Hus udviklet en håndfuld lækre opskrifter med rug på nye måder. Vi ønsker at give inspiration til, hvordan du kan sætte den danske rug på menuen og samtidig få tips til hvordan du kan bruge ’resterne’ – og mindske madspild i dit køkken.

Rug nutella buffetanretning

For det professionelle køkken

Køb Valsemøllen produkter direkte hos grossisterne, og hent inspiration her.

Modtag vores nyheder direkte i din inbox!

Indtast dine oplysninger og klik “tilmeld” så er du med.

Jeg er bekendt med Valsemøllen A/S's persondatapolitik, og jeg kan til enhver tid afmelde mig modtagelsen af inspirationsmailen.

Søg på Valsemøllen