Transparent
Valsemøllen A/S

Få succes med økologisk rugbrød

Server nybagt økologisk rugbrød på mel dyrket, høstet og malet i Danmark. Få klassiske og nye opskrifter og tilmeld dig vores online bagekursus.

Online bagekursus - no.04

Få succes med økologisk rugbrød

Bag nybagt økologisk rugbrød til dine gæster. Tilmeld dig vores GRATIS online bagekursus og få inspiration, bagehacks og opskrifter. Vores udviklingsbager Erik Olsen guider dig trin for trin, hvordan du får succes med rugbrød.

Få tips og nyttige bagehacks fra vores fagfolk

Trin for trin lærer vores fagfolk dig alt om rugbrød - hvordan du sikrer dig rugbrød der er helt perfekte, skærefaste, saftige og holder sig friske i mange dage. Du får viden om hvad er en surdej - og hvorfor bage rugbrød med surdej? Køretid & dejtemperatur. Betydningen af hævetid (koldhævning kontra raskeskab).

Sådan afvejer du rugbrød

Se med når vores udviklingsbager, Erik Olsen, giver dig sine tips og tricks til rugbrødsforme og afvejning af rugbrød.


Bag med Økologisk helblanding Kernemax 100/0

Bag med vores helblanding Økologisk Kernemax 100/0 og få et lækkert og saftigt rugbrød, der holder sig frisk længe. De bløde, synlige kerner giver en rigtig flot struktur i krummen.

Få Signatur® opskriftshæfte

Bag lækre, friskbagte og økologiske rugbrød. Bag dem som dine egne signaturbrød eller ud fra vores opskrifter. Med vores serie Valsemøllen Signatur® er du sikret et godt udvalg af økologisk mel og melblandinger. Få god inspiration, opskrifter, de vigtigste tips og bagehacks lige her.

folder mockup - økologisk bagværk

Bagetip: Bag små lækre økologiske rugsnacks

Bag små lækre økologiske rugsnacks med nødder og chokolade til formiddagssnacks eller mødeforplejning.

kernemax1b

5 skarpe fordele med rugbrøds helblandinger

#1 DANSK RUG OG ØKOLOGI

Hos Valsemøllen arbejder vi med øje for høj kvalitet og omtanke for vores omgivelser. Derfor indeholder alle vores rugbrødshelblandinger dansk rug. Vælg mellem økologi eller konventionel. Vi har et stort økologisk udvalg til dig, som vil have mere økologisk bagværk.

#2 MINIMER ARBEJDSTIMER

I en tid med mangel på arbejdskraft i branchen er Valsemøllens rugbrødshelblandinger løsningen for dig, der ønsker at spare på både timer og hænder i bageriet. Med en rugbrødshelblanding er forarbejdet gjort, så du kan koncentrere dig om det gode håndværk.

#3 VI HAR GJORT DET NEMT

Vi har klaret iblødsætning af kerner, så du kun skal tilsætte vand og gær. Med få ingredienser sparer du afvejninger, hvilket også sparer dig tid.


#4 SAMME ENS RESULTAT – HVER GANG

Med fokus på kvalitet, blødhed, udseende og bløde kerner har vi gjort det nemt for dig at bage et godt kvalitetsrugbrød. Vores danske rug kombineret med en god surdej giver dig sikkerhed for en god, mild og syrnet rugbrødsmag – hver gang.


#5 SMART BAGNING – VELEGNET TIL KØL OG FROST

Valsemøllens rugbrødshelblandinger er velegnet til både køl og frost. Det betyder, at du kan gøre dine deje klar til bagning flere dage i forvejen. Har du brug for at lave rugbrød i en fart, kan du omvendt også bage vores rugbrødshelblandinger på under 3 timer.


bager 11

MERE FULDKORN OG KLIMAVENLIGE MÅLTIDER I DE PROFESSIONELLE KØKKENER

I Valsemøllen er vi førende indenfor fuldkornsprodukter til professionelle køkkener. Vidste du, at i De officielle Kostråd anbefaler Fødevarestyrelsen fuldkorn og planterig mad, som en vigtig del af sunde og klimavenlige måltider? Ifølge tal fra Klimarådet, så kan vi reducere klimaaftrykket fra måltiderne med 31-45 % om året alene ved at følge De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima,

Hos Valsemøllen tilbyder vi til fagfolk og forbrugere mere end 65 produkter markeret med Fuldkornslogoet. Heriblandt vores serie Valsemøllen Signatur® til fagfolk i køkken og bageri.

Bag bedre økologisk bagværk

med Dansk Økologisk mel

Valsemøllen Signatur®
Økologi er grundstenen i godt bagværk. Med vores serie Valsemøllen Signatur
® får du et stort sortiment af dansk og økologisk mel, gryn, specialmel og melblandinger, der sikrer gode bagerutiner og lækkert, vellykket bagværk – hver gang. Det er produkter af allerhøjeste kvalitet, der er dyrket af danske landmænd, så du kan dyrke den gode smag.

Stort økologisk udvalg Hos Valsemøllen mener vi, at det skal være nemt at bage friskbagt, økologisk bagværk, så du altid har mulighed for at servere et spændende og afvekslende sortiment. Derfor har vi også i Valsemøllen Signatur® et stort udvalg af færdigblandede rugbrødsblandinger og grundblandinger, der gør det muligt at bage mange forskellige brødvarianter – mørke og lyse – med udgangspunkt i én og samme dej.

Sammen om en bæredygtigudvikling

Siden 1899 har Valsemøllen haft fokus på dansk håndværk og stolte mølletraditioner, og vi går også forrest, når det kommer til en mere bæredygtig og på sigt klimaneutral værdikæde fra jord til bord.

Vi bidrager til udviklingen med ansvarlig mølledrift gennem CO2e neutral formaling af vores egne kornprodukter, og, lige så vigtigt, i tætte og forpligtende partnerskaber. Vi arbejder både sammen med landbruget og organisationer samt virksomheder, der rækker frem til slutbrugeren, med fokus på at udvikle afgrøder og forbrug i en mere bæredygtig retning. På den måde er vi med til at sikre mere bæredygtige madvaner med et minimalt klimaaftryk i fremtiden.

Rugbrødsmad

Genb(rug) og mindsk madspild

Når rugbrødet har mistet sin saftighed kan brødet genopstå som ingrediens i for eksempel knækbrød, ymerdrys, sprøde rugbrødschips, panko til panering eller som vist på billedet her: RugTella – mulighederne er uendelige.
Vi har sammen med Kornets Hus udviklet en håndfuld lækre opskrifter med rug på nye måder. Vi ønsker at give inspiration til, hvordan du kan sætte den danske rug på menuen og samtidig få tips til hvordan du kan bruge ’resterne’ – og mindske madspild i dit køkken.

Økologisk Solsikkerugbrød 100/0

ØKOLOGISK SOLSIKKE RUGBRØD 100/0 er en helblanding til flotte rugbrød med hele og synlige solsikkekerner. Når du vælger en helblanding er du sikker på den samme gode kvalitet – hver gang. Samtidig giver helblandinger dig mulighed for at bage rugbrød på under tre timer, fra du går i gang, til du står med et friskbagt rugbrød.

oeko solsikke rugbroed dansk økologisk mel

Bag med økologisk helblanding Rugmild 100/0

Bag vores milde og børne- og ældrevenlige rugbrød, uden kerner og let sødet med rørsukker og sirupsmalt. Økologisk Rugmild er en helblanding, der giver et saftigt rugbrød, der fra surdejen, sirupsmalt og dansk rug giver et velsmagende og flot brød hver gang.

rugmild oko 1D

Sådan bager du endnu bedre rugbrød

Se vores oversigt over de mest almindelige problemer, når det kommer til at bage rugbrød – både årsager og løsninger. Vores erfaring siger os, at du kommer langt, hvis du følger opskriften nøje i forhold til korrekt afvejning af ingredienser, dej- og ovntemperatur.

typisk fejl du kan undgå
Mad 1

Tag på online bagekurser

Vores ambition er at du lykkes med dit bagværk, hver gang. Gå på opdagelse og få faglig inspiration, de vigtigste tips og hacks og spændende bagekurser. Trin for trin lærer vores fagfolk dig, hvordan du lykkedes med dit bagværk. Du kan tage det lige når det passer dig. 

For det professionelle køkken

Køb Valsemøllen produkter direkte hos grossisterne, og hent inspiration her.

Modtag vores nyheder direkte i din inbox!

Indtast dine oplysninger og klik “tilmeld” så er du med.

Jeg er bekendt med Valsemøllen A/S's persondatapolitik, og jeg kan til enhver tid afmelde mig modtagelsen af inspirationsmailen.

Søg på Valsemøllen